Kilenc kérdés diabéteszes betegeknek

Ha Ön diabétesszel él, érdemes néhány speciális szempontot átgondolnia. Ehhez nyújt segítséget az alábbi teszt.

Szövődmények
Aki cukorbeteg, a szívére is figyeljen!

2021-11-12

A cukorbetegség krónikus szövődményei lassan, évek alatt alakulnak ki és sokáig észrevétlenek maradhatnak. Nemegyszer csak akkor okoznak panaszt, amikor a károsodás már előrehaladott. A leggyakoribb szövődmények közé tartoznak a szív- és érrendszeri problémák.

Tovább
Életmód
Az optimális testsúlyért

2021-11-12

Az optimális testsúly eléréséről azoknak sem szabad lemondaniuk, akiknél már diabéteszt diagnosztizáltak – sőt! Ez ilyen esetben kiemelten fontos. De hogyan lehet megszabadulni a fölösleges kilóktól cukorbetegként?

Tovább
Hasznos
Diabétesz: a baj nem jár egyedül!

2021-11-12

Ha meghalljuk a diabétesz vagy a cukorbetegség szót, azonnal tudjuk, miről van szó, hiszen sajnos, szinte minden családban és mindannyiunk baráti körében akad egy-két cukorbeteg. A cukorbetegség: népbetegség.

Tovább
Hasznos
Felelősséggel saját egészségünkért

2021-11-12

Kezelt cukorbetegként rendszeresen jár orvoshoz? Szedi a gyógyszerét? Nagyon jól teszi! Emellett azonban másra is szükség van annak érdekében, hogy hosszú távon aktív életet élhessen.

Tovább
Szövődmények
Veszélyes szövődmény: a hipoglikémia

2021-11-12

A diabétesz rövid távú szövődménye a kórosan alacsony vércukorszint, a hipoglikémia lehet. Mi ez, miért jelent komoly fenyegetést, és mit tehetünk ellene?

Tovább
Életmód
Így együnk

2021-11-12

A 2-es típusú cukorbetegség kezeléséhez nem elegendő a gyógyszerszedés: a megfelelő életmód kialakításának részeként az étkezésre is oda kell figyelni. Milyen szabályokat szükséges betartani?

Tovább
Életmód
Hogyan sportoljon?

2021-11-12

A cukorbetegség nem ment fel a rendszeres testmozgás alól – sőt! Aki diabétesszel él, nagyon sokat tehet a saját egészségéért azzal, ha nemcsak a gyógyszerét szedi az orvosi előírásoknak megfelelően és nemcsak a megfelelő diétát követi, de eleget is mozog.

Tovább
Életmód
Életmódváltás az egész családnak!

2021-11-12

Magyarországon jelenleg körülbelül 800.000 cukorbeteget tartanak nyilván1, számuk azonban ténylegesen ennél jóval magasabb lehet. Így az érintett családok száma sem kevés. Ennek azért is van jelentősége, mert a hozzátartozók rendkívül sokat segíthetnek a diabéteszes betegnek abban, hogy jobb egészségi állapotáért mindent megtegyen.

Tovább
A cukorbetegség a többségnél életmódváltással visszafordítható
Életmód
Mozgással a diabétesz ellen

2021-11-12

A rendszeres testmozgás segít a szervezet anyagcsere állapotának normalizálásában és a vércukorszint csökkentésében1

Tovább
Hasznos
Egyes, kettes, kétes? mit jelentenek a számok

A "cukorbetegség" kifejezésre a Google 2 640 000 találatot ad – de vajon megfelelő ismeretekkel rendelkezünk-e diabéteszről? Dr. Tabák Ádám kutató diabetológust, a Semmelweis Egyetem munkatársával beszélgettünk.

Tovább
Életmód
Fogyni kéne! de hogyan?

Az életmódváltás komoly szemléletváltást is kívánhat, és nagy döntés, hiszen hosszú távra szól.

Tovább
"Hogy vagy?"
Tesztünkből kiderül